O hodinu déle v Zoo Ostrava

Jak se postupně prodlužují dny, prodlužuje se i otvírací doba Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava. Zatímco na přelomu roku je zoo otevřena jen do 16 hodin, od března mohou lidé v areálu zůstat až do 18 hodin. Přijít ale musejí nejpozději v 17 hodin, pak již nejsou v provozu pokladny. Ve stejnou hodinu se uzavírají i pavilony. Během března je stále možné využít mimosezónní zlevněné vstupné.

Návštěvníci uvidí během prohlídky ostravské zoo téměř všechna zvířata, řadu z nich ve venkovních výbězích – plameňáky, pandy, jeleny, dravce, kondory, jeřáby, papoušky, sovy, pávy a další druhy ptáků, ale také domácí zvířata v expozici Na statku.

Pobyt venku si v tomto období užívá i řada teplomilných druhů – levharti, lvi, některé druhy opic, zebry či sloni. V jejich případě se délka pobytu odvíjí od aktuální teploty. Jinak jsou k vidění ve vyhřívaných pavilonech. Podél návštěvnických tras už také začínají rašit první jarní květiny, které jsou důkazem blížící se teplejší části roku.

Kromě toho mohou lidé v době jarních prázdnin zavítat i do výukového centra, které je běžně pro veřejnost uzavřeno. Zde si mohou zájemci prohlédnout bohatou sbírku preparátů (vycpanin, lebek, zubů atd.) a modelů, které pracovníci zoo využívají při výukových programech pro školy a dalších vzdělávacích aktivitách. Výukové centrum, které se nachází v blízkosti pavilonů Tanganika a Papua, je otevřeno ve všední dny mezi 12. a 14. hodinou.

Zoo Ostrava je v březnu otevřena od 9 do 18 hodin, pokladny a pavilony se uzavírají v 17 hodin.

Stále platí mimosezónní zlevněné vstupné.

(sd, Zdroj: TZ Zoo Ostrava)

Příbuzné články