Zajděte omrknout ostravské televizní studio

Jedinečnou příležitost prohlédnout si prostory ostravského studia České televize budete mít už v sobotu 29. dubna 2023. Začíná se už v 9 hodin. Pořadatelé zvou na akci slovy: „Přijďte se podívat, kde a jak vznikají vaše oblíbené pořady. Užijte si den plný her, soutěží, vystoupení a setkávání se známými tvářemi z obrazovky.“ Akce se koná v Ostravě, ale také souběžně i v Praze či Brnu, u příležitosti zahájení televizního vysílání v tehdejším Československu dne 1. května 1953.

Akce se bude konat nejen přímo v televizním studiu v centru Ostravy na ulici Dvořákova 18, ale i venku. Připraveny budou komentované prohlídky ostravského studia téměř od sklepa po půdu. Pořadatelé dále uvádí: „Poznáte práci režiséra, zvukaře osvětlovače i mistry střihu. Zjistíte, kde vznikají vaše oblíbené pořady, odkud dostáváte klíčové informace ze zpravodajství a co všechno je potřeba, aby se dostaly až k vám na televizní obrazovku.

Uvnitř studia budeme mít připravené kulisy pořadu Sama doma i Dobrého rána. Nebude chybět ani dílna ze seriálu Šikulové nebo zpravodajské studio, ze kterého každý den dostáváte nejčerstvější informace ze zpravodajství.

Sami si budete moci vyzkoušet klíčovací plochu, která je nezbytnou součástí televizních studií. Jestli vás zajímá práce maskérek, budete mít jedinečnou možnost zjistit, co toto umění všechno obnáší. K vidění budou také kostýmy z oblíbené pohádky Tajemství staré bambitky nebo výstava 70 let České televize očima studentů. Pro návštěvníky s pohybovým handicapem jsme připravili 3 speciální prohlídky – od 10:00, 12:00 a 14:00.

Venkovní program
Na chvíli se můžete stát součástí dětských pořadů ČT Ostrava, protože kdo si hraje, nezlobí. Můžete si uvařit s Draky v hrnci pod vedením zkušeného kuchaře a chybět nebude ani Max a klaun Karel. Zjistíte, zda se neztratíte v Bludišti a Roman Pastorek vás provede kvízem, ve kterém můžete vyhrát Bludišťáka.

Chybět nebude oblíbená dvojce Jana Zajacová a Ivo Marták z pořadu Šikulové, kteří si umí poradit v každé dílničce. Představíme vám také zbrusu nový pořad, Zachraň, se kdo můžeš!, který přinese spoustu tipů a rad jak se chovat v krizové situaci.

V půl třetí se areálem rozezní písně Markéty Konvičkové. V 10:15 a 15:30 si můžete zazpívat s cimbálovou kapelou Gizdi. Na památku si můžete udělat fotku ve fotokoutku plného pohádkových kostýmů. Tentokrát budete mít možnost si ji přímo na místě vytisknout a vzít domů. Odnést si můžete také suvenýr ze stánků Edice ČT.“

Autogramiády
9:30 Jana Zajacová a Ivo Marták – Šikulové
10:30 Roman Pastorek – Bludiště
11:30 Radek Erben a Petra Češková, Tereza Pufferová, Lukáš Kania – Dobré ráno
12:30 Jana Fabiánová, Iva Kubánková a další kolegové ze zpravodajské i sportovní redakce
13:30 Henryk Šimek a Klaun Karel Prais – Draci v Hrnci
15:00 Markéta Konvičková a Linda Bendová – Sama doma

Další informace najdete přímo na stránkách České televize či ostravského televizního studia.

(hav, foto: ceskatelevize.cz)

Příbuzné články