Víkend s řezbáři a koncerty můžete u Hlučínského jezera navštívit zdarma

Třetí květnový víkend bude u Hlučínského jezera živo. Od pátku 19. do neděle 21. května 2023 zde budou tvořit řezbáři z blízkého i dalekého okolí. A chystá se i zajímavý hudební program, vystoupí třeba kapely Bon Jovi Tribute, Nebe či Ready Kirken. Vstup po celý víkend bude na akci nazvanou Prajzská řezbářská show zdarma.

Návštěvníci budou moci během akce sledovat doslova v přímém přenosu, jak se řezbáři svá díla tvoří, a to za zvuku motorových pil, dlátek a dalších řezbářských nástrojů.

V sobotu se navíc uskuteční turnaj v dřevorubeckém sportu nebo timbersportu. Dopoledne se utká dvacítka borců v kvalifikaci Mistrovství ČR ve čtyřech disciplínách a odpoledne na jejich souboje naváže závod nejlepší dvanáctky v tříkolovém vyřazovacím formátu. Jde o sport, do kterého se zapojuje velmi široká škála zájemců, bez ohledu na věk, vzdělání či předešlou profesionální průpravu. Úspěšní v tomto oboru mohou být jak profesionálové s praxí v dřevorubecké práci, tak i nadšenci z jiných oborů.

Všechny tři dny návštěvníky čeká bohatý kulturní program. V pátek rozezvučí Hlučínské jezero kapela Turbo a večer bude dohrávat DJ Baluu. Sobotní hudební program obohatí kapela Bon Jovi Tribute se zpěvákem Petrem Poláčkem, který se známým stal díky soutěže Superstar. Večer bude patřit kapele Nebe a k tanci zahraje DJ Pedro. V neděli se můžete těšit na kapelu Světlo a Ready Kirken. Bližší informace s časovým harmonogramem najdete na plakátu. Vstup po celý víkend bude zdarma.

(hav, foto: kudyznudy.cz)

Příbuzné články