Na Opálené v Beskydech bude živo

Jak se stříhají ovce nebo jak se pak může ručně zpracovat jejich vlna můžete zažít v sobotu 17. června 2023 v beskydském areálu Opálená kousek nad Čeladnou. Připraven bude příjemný program pro celou rodinu. Návštěvníci budou moci dokonce v tombole vyhrát jehně. Ale bude toho více.

Začátek akce je naplánován na 11 hodin. Kromě stříhání ovcí a ukázek ručního zpracování ovčí vlny bude k dispozici také široká nabídka výrobků z ovčí vlny (papuče, klobouky…) či ovčích sýrů. Připravují se také dílničky a soutěže pro děti i dospělé či bohatá tombola, v níž bude jako první cena jehně. Během dne bude hrát cimbálová muzika Kotci, vystoupí Pstružovské panenky a děti z Lašánku.

K jídlu budou připraveny místní speciality: jehněčí pokrmy, brynzové halušky, borůvkové knedlíky, frgále a další pochutiny. Podle pořadatelů je cílem akce připomenutí místních zvyků a tradic v pasteveckém chovů ovcí.

Stříhání ovcí se však bude konat je za pěkného počasí.

Opálená se nachází na severovýchodním svahu Ondřejníku s nejvyšším vrcholem Skalka. Areál je umístěn v malebné krajině Beskyd, kde spolu sdílí hranice dvě podhorské obce Pstruží a Čeladná. Stěžejními body nabídky jsou stylová restaurace, koloběžky či horská kola. A v zimě je to samozřejmě především lyžování. Ve stylové hospůdce Opálená můžete ochutnat pokrmy domácí kuchyně s nabídkou krajových specialit. Celoročně se zde konají zajímavé akce.

Další informace najdete na stránkách www.areal-opalena.cz nebo na Facebooku.

(hav, foto: areal-opalena.cz)

Příbuzné články