Na březích Ostravice v centru Ostravy bude veselo

Již sedmý ročník oblíbených vodních Rozmarných slavností řeky Ostravice oživí v sobotu 24. června 2023 od 14 do 20 hodin centrum Ostravy. Zatímco loni se Rozmarné slavnosti konaly v pirátském duchu, letošním tématem je Havaj. A chybět samozřejmě nebudou ani bláznivá plavidla.

„Nábřeží a náplavky řeky Ostravice v úseku od Hradní lávky po most Miloše Sýkory se promění v tropický ráj. Nebudou chybět zvučné rytmy, tropické koktejly, pestrý program pro celou rodinu, lehátka, palmy, deky i slunečníky,“ prozrazuje za organizátory Marcela Mrózková Heříková.

Centrum Ostravy se v blízkost řeky promění v jedinečnou zónu plnou hudby, zábavy, her, workshopů a dobrého jídla. V doprovodném programu, který je připraven pro děti i dospělé, nebude chybět vystoupení známých kapel nebo barmanská show.

Hlavním lákadlem je ale především sjezd řeky Ostravice na netradičních plavidlech. Ta nesmí obsahovat motorový pohon, musí mít maximální hloubku ponoru 50 centimetrů a v posádce musí být minimálně jedna zletilá osoba. Na posádky plavidel, které budou soutěžit, čeká letos kromě věcných cen i finanční ohodnocení. Vítěz, kterého vybere odborná porota, si odnese 10 tisíc korun, druhé místo získá 8 tisíc korun a třetí 6 tisíc korun. Všechny zúčastněné posádky navíc obdrží poukaz do obchodního centra Karolina v hodnotě dvou tisíc.

Přihlásit se do soutěže můžete ještě do pondělka 19. června 2023 na stránkách akce rozmarneslavnostiostravice.cz. Zde také najdete další informace o programu. Aktuality pak můžete sledovat i na Facebooku.

(hav, foto: facebook.com/slavnostiostravice)

Příbuzné články