Na festivalu Ostravské univerzity se bude diskutovat i koncertovat

Oblíbený festival Ostravské univerzity nazvaný JSME OSTRAVSKÁ! se po covidové pauze vrací. Uskuteční se ve středu 28. června 2023 v novém City Campusu, který najdete na ostravské Černé louce u řeky. Chybět nebude Bitva O pohár Ostravské univerzity, koncerty, diskuzní scéna či osvěžující občerstvení.

Pořadatelé lákají na akci také těmito slovy: „Představte si příjemný letní den, limču nebo pivko v ruce, kolem sebe kamarády a všudypřítomnou hudbu prvotřídních interpretů linoucí se směrem od pódia.“

Už od rána bude v kampusu rušno. Bouřlivou atmosféru odstartuje Bitva O pohár Ostravské univerzity, kde se středoškoláci utkají v disciplínách prověřující jejich fyzické i kreativní schopnosti, stejně jako hloubku a pestrost nabytých znalostí. Poté na všechny návštěvníky čeká přibližně od 15 hodin nabitý hudební program. Těšit se třeba můžete na zpěváka a kytaristu Marcella, který čerstvě sklízí úspěchy se svým debutovým albem Hovory domů. Závěr akce pak bude patřit koncertu kapely N.O.H.A.

Prostor bude také pro výměnu názorů. Na diskuzní scéně se odborníci nejen z Ostravské univerzity zaměří na zajímavá témata, která proberou z rozličných úhlů. Diskuse budou tři, odehrají se na indoor scéně a všechny se ponesou v duchu tématu celé akce – Quo vadis? Tématy budou umělá inteligence, směřování Ostravy a budoucnost učitelské profese.

Program celé akce najdete na www.osu.cz/jsme-ostravska.

(hav, foto kapely N.O.H.A.: facebook.com/noiseofhumanart)

Příbuzné články