Po Vrbickém jezeře v létě také na loďce či šlapadle

V první den prázdnin zahájí letní sezonu 2023 půjčovna lodí ve Vrbici u Bohumína. Návštěvníkům vyhledávaného rekreačního místa se nabízí také svezení po hladině jezera ve šlapadle nebo loďce. Pokud bude počasí přát, půjčovna bude v provozu až do konce září 2023.

Šlapadel bude u mola přístaviště Vrbického jezera návštěvníkům k dispozici již pět. Vybírat budou moci i ze stejného počtu loděk. K dispozici jsou pramice pro tři až pět osob. Oproti loňsku si lidé za hodinovou jízdu připlatí třicet korun. Podle typu loďky tak uhradí od 180 do 280 korun. Zvolit si mohou také půlhodinovou projížďku, v tom případě se ceny pohybují od 120 do 180 korun.

Půjčovna bude přes prázdninové měsíce otevřena o víkendech, pátcích i státních svátcích. V září už zůstane v pátky zavřena. Otevírací dobu a další podrobnosti k chodu půjčovny najdete na městském webu Bohumína.

Elektronický rezervační systém, který byl lidmi v loňském roce využit jen minimálně, radnice pro letošek ruší. „Zájemcům stačí prostě dorazit na místo a domluvit si projížďku se zástupci spolku Vodáci Odry a Olše, kteří se o chod půjčovny starají,“ podotkla vedoucí organizačního odboru bohumínské radnice Mirka Šmídová. Platit za projížďku lze pouze v hotovosti. Pokud je návštěvník držitelem slevové karty Těšínské Slezsko Region Card, dostanete dvacetiprocentní slevu.

Posledním termínem letošního roku, kdy si budete moci užít plavbu po Vrbici, bude sobota 30. září 2023. Záležet však bude na povětrnostních podmínkách. Půjčovna totiž otevírá jen za příznivého počasí.

Půjčovna lodí ve Vrbici začala fungovat ve zkušebním režimu na podzim roku 2021. Loni v létě už zahájila plnohodnotnou sezonu, během které následně zaznamenala 451 výpůjček. Město Bohumín v uplynulých letech do lokality u jezera výrazně zainvestovalo, součástí rekreačního areálu je i plavecké molo, cykloboxy, lavičky, gril, převlékárna či mobilní toaleta.

(hav s využitím tiskové zprávy, foto: mesto-bohumin.cz)

Příbuzné články