Zážitkové "S haviřem na šichtě!" odstartuje už na začátku prázdnin

„Nebuď sciply a doval!“ Těmito slovy zve Hornické muzeum na Landeku na zážitkovou akci nazvanou S haviřem na šichtě! Ta první se bude konat už v sobotu 1. července 2023 od 14 hodin. Dozvíte se třeba, co měli chlapi v baňoku nebo jaké rituály se udržovaly před samotným fáráním. 

Pořadatelé také uvádí, že se začátkem letních prázdnin se návštěvníkům Hornického muzea Landek Park otevře unikátní zážitkový program s názvem S haviřem na šichtě! Lidé si poprvé budou moci vyzkoušet, jak asi chutnala polévka z onucí, co měli chlapi v baňoku či jaké rituály probíhaly před samotným fáráním. „Dvě hodiny jadrné hornické mluvy, domů na památku kus uhlí a malý hornický slovníček k tomu,“ i to by mělo být součástí zážitkové směny na šachtě.

Vstupenky na zážitkový program S haviřem na šichtě! si můžete pořídit nejen přímo v muzeu na Landeku, ale také předem na stránkách dolnivitkovice.cz.

„Na tyto mimořádné šichty se samozřejmě všichni velmi těšíme. Bude to nevšední zážitek na nevšedním místě! Letos ale v Hornickém muzeu chystáme ještě jednu velkou událost. Na počátku září dovezeme na pár dnů na Landek pravou Petřkovickou (někdy se uvádí Landeckou) venuši. Připomeneme si tak 70. výročí jejího objevení,“ přibližují také pořadatelé.

Termíny zážitkové dvouhodinové „směny“ jsou: 1. 7., 8. 7., 15. 7., 22. 7., 29. 7., 5. 8., 12. 8., 19. 8., 26. 8., 2. 9., 8. 9., 9. 9., 10. 9. 2023. Program je dostupný pouze v českém jazyce, dětem do 12 let se program nedoporučuje.

(hav, foto: kudyznudy.cz)

Příbuzné články