K Hlučínskému jezeru na guláš, pivo a taky za hudbou

Pivní slavnosti a Gulášfest se chystají na pátek 4. a sobotu 5. srpna 2023 v areálu Hlučínského jezera. Akce jsou určeny nejen pro příznivce dobrého jídla a pití, ale i hudby a dobré nálady. Vystoupí například zpěvačky z Muzikálu Mamma Mia nebo kapely Karavana, Tygrasz a S.T.K.

Pořadatelé uvádí, že letos přizvali také známou herečku Markétu Hrubešovou s její show Tak vařím já, která předvede před zraky diváky svůj kulinářský um a dá jim pak také ochutnat. Jak již bylo uvedeno, v pátek také vystoupí zpěvačky z Muzikálu Mamma Mia (Genny Ciatti, Jitka Asterová a Petra Peterová). Do půlnoci pak bude k poslechu i tanci hrát kapela Cactus.

V sobotu v 9 hodin zahájí soutěžní týmy vaření guláše. O vítězi rozhodne divácká soutěž, odborná porota určí pořadí všech zúčastněných. Sobota nebude jen „gulášová“, ale hrát budou i různé kapely. Odpoledne zahraje country kapela Karavana, dále pak Tygrasz a hlučínští S.T.K. (Stále to klape). Chybět by neměly ani atrakce pro děti.

A jaká budou pravidla? Soutěžního klání se mohou zúčastnit dvou až čtyř členné týmy, které budou vařit guláš v kotlíku nebo hrnci vytápěném dřevem. V 9 hodin bude zahájena samotná soutěž. Každý soutěžní tým je oprávněn uvařit guláš z min. 5 kg masa. Maso může být předem nakrájené i naložené, ne však tepelně upravené. Zelenina může být očištěná a omytá, ne však nakrájená. Soutěžící předem nahlásí druh masa, ze kterého bude guláš připravován, název guláše a jeho stručnou charakteristiku. Hodnocena pak bude kvalita uvařeného guláše, jeho chuť, vůně, barva, konzistence.

Více podrobností najdete na www.hlucin.cz.

(hav, foto: jucacsarda.hu)

Příbuzné články