Borůvkovým rychlíkem z Ostravy na Borůvkové hody do Jeseníků

Třetí srpnový víkend se budou konat další oblíbené Borůvkové hody v Jeseníkách, konkrétně v Malé Morávce a v Karlově pod Pradědem. Z Ostravy se na ně můžete dostat v sobotu 19. srpna 2023 také speciálním vlakem pojmenovaným jako Borůvkový rychlík.

Dopravci ze Slezského železničního spolku k výletu uvádí, že se vyrážet bude v sobotu v 8 hodin ráno a zpět z Malé Morávky za k večeru. „Po celou dobu jízdy se o vaši pohodu a komfortek u nás na palubě bude starat náš usměvavý vlakový personál, o zábavu během jízdy bude tradičně postaráno a k dispozici bude i drobné občerstvení formou roznášky,“ píší na svých stránkách. Zde si můžete zarezervovat jízdenku.

Borůvkové hody se budou jako obvykle konat v místních restauracích, které připraví své borůvkové menu, jehož základem budou již tradičně borůvkové knedlíky. Těšit se můžete i na stánkový prodej v obecním parku, ochutnávku dobrot z borůvek a mnoho dalšího.

Tradiční součástí Borůvkových hodů je sobotní celodenní soutěžně-zábavní program v obecním parku v Malé Morávce. Pro potřeby návštěvníků borůvkových hodů, kteří přijedou autem, bude mj. zprovozněno dočasné parkoviště na louce u odbočky do Karlova pod Pradědem.

Aby byl pohyb pěších návštěvníků mezi jednotlivými restauracemi co nejplynulejší i nejbezpečnější, měla by v sobotu i v neděli jezdit speciální bezplatná borůvková autobusová linka. Vyjíždět bude vždy v celou hodinu od obecního parku, první jízda v 10 hodin, poslední v 17 hodin, v neděli už v 15 hodin.

Další informace najdete na boruvkovehody.cz nebo třeba na Facebooku.

(hav, foto: facebook.com/boruvkovehody)

Příbuzné články