Na koncert historické hudby či dožínkovou slavnost do Raduně

Na zámku v Raduni připravili na první polovinu srpna 2023 koncert historické hudby i oblíbenou dožínkovou slavnost s ukázkami či dílničkou pro děti. Jeden z nejkrásnějších zámků Moravskoslezského kraje najdete kousek od Opavy.

Interpretaci historické hudby v podání souboru Musica Harachiana si můžete v zámeckém areálu v Raduni vychutnat už ve čtvrtek 10. srpna od 18 hodin. Těšit se můžete na koncert lektorů a studentů Letní školy interpretace staré hudby, které se v těchto dnech konají na zámku v Kuníně. Letos v duchu celorepublikového projektu nazvaném Harrachové – vznešenost zavazuje.

Větší akce se pak chystá na raduňském zámku na sobotu 12. srpna 2023. Už od 11 hodin se zde budou konat tradiční dožínková slavnost. Ta by návštěvníky měla vtáhnout do života na venkově v minulosti.

Pořadatelé k tomu uvádí „Připravujeme tematicky laděné dožínkové hrátky pro děti, ukázky ručního zpracování vlny a "vlněnou dílničku" pro děti. Doporučujeme zastavit se u stánku včelaře Jaroslava Habury, ochutnat jeho fantastickou medovinu a poslechnout si jeho vyprávění o včelách. Můžete se těšit na vystoupení folklorního souboru Bejatka ze Štítiny a samozřejmě i dožínkový průvod. Chybět nebudou ani různé minikulinářské show a ochutnávky regionálních produktů.“

Informace o akcích i zámku najdete na www.zamek-radun.cz.

(hav, foto: zamek-radun.cz)

Příbuzné články