V Zoo Ostrava byl zahájen druhý turnus Letní školy. Zoo ji pořádá už 50 let!

V pondělí 7. srpna začal v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava druhý turnus tradiční Letní školy – příměstského tábora pro děti od 10 do 15 let. Zoo ji pořádá od roku 1973. Akce se dlouhodobě těší obrovskému zájmu dětí i rodičů. Každoročně se konají tři turnusy.

Příměstský tábor se koná v Zoo Ostrava ve spolupráci s Kruhem přátel zoo již od roku 1973. Jeho hlavním cílem je dětem přiblížit, jak to chodí v zoologických zahradách, jaký je jejich význam při záchraně ohrožených druhů živočichů a ochraně přírody, a zároveň v dětech podpořit či vzbudit zájem o přírodu a její ochranu. Původně probíhal pouze jeden turnus tábora, ale pro velký zájem jej pracovníci zoo už před lety rozšířili o další dva turnusy.

Celá akce trvá od pondělí do pátku a pro děti jsou připraveny nejrůznější činnosti a aktivity – celým týdnem se prolíná tematická táborová soutěžní hra, vedle toho účastníci tvoří, vyslechnou si povídání odborníků ze zoo a také si vyzkoušejí činnosti u vybraných druhů zvířat, aby poodhalili, co obnáší chovatelská práce v zoo.

(sd, Zdroj: TZ Zoo Ostrava)

Příbuzné články