Opava láká na zajímavý letní program pro celou rodinu

Prázdninový kulturně-společenský program v Opavě pokračuje i v srpnu. Na své si přijdou dospělí i děti, milovníci hudby, umění i třeba sportu. Přinášíme pár tipů z programu, který se bude mnohdy konat ve venkovních prostorách.

Každý čtvrtek je například připravován hudební podvečer v atmosférickém prostředí arkád ve Dvořákových sadech. Nejen Opavané se mohou těšit na Jazz na hraně, Sylvu Pekařovou a Veroniku Frélichovou a kytarové umění Martina Dytka.

Chybět nemůže ani oblíbená akce pro malé i velké - Ptačák II. Pro milovníky filmu je připraveno také letní kino. Pořadatelé doporučují přibalit deky, třeba ve čtvrtek 17. srpna 2023, kdy se od 21 hodin bude na Ptačím vrchu promítat pohádka Princ Mamánek.

I letos na Dolní náměstí zavítá Atletický cirkus. Své umění předvedou gymnasté a skokani o tyči ve čtvrtek 24. srpna odpoledne. A o dva dny později, 26. srpna se můžete sami zúčastnit cyklojízdy „Do Opavy na Fidorku, do Krnova na Kofolu“. Na cyklostezce č. 55 mezi Opavou a Krnovem budou přichystána stanoviště s aktivitami nejen pro děti. Akce začíná v 9 a končí v 16 hodin. Startovat můžete buď v Městských sadech Opava, anebo u Petrova rybníka v Krnově.

Každou sobotu až do 30. září mezi 10. a 17. hodinou bude rovněž otevřena radniční věž Hláska. Opavu je z ní jako na dlani. V rámci vstupného můžete navštívit i expozici Opava/Troppau, uměleckou a historickou sbírku převážně předmětů denní potřeby s tematikou Opavy.

Více informací najdete na www.opava-city.cz.

(hav, foto: opava-city.cz)

Příbuzné články