Dračí lodě opět vyplují na Slezskou Hartu

Zažijte neopakovatelnou atmosféru festivalu Dračích lodí na přehradě Slezská Harta. Letos se bude v Leskovci nad Moravicí konat jeho již 9. ročník, a to od pátku 18. do neděle 20. srpna 2023. Akce je vhodná nejen pro ty, kteří chtějí poměřit své síly v pádlování s ostatními a vyzkoušejte svou fyzickou zdatnost, ale i pro ty, kteří se chtějí jen pobavit.

Připraven bude totiž také doprovodný program s hudbou či občerstvením. Chystají se i atrakce pro děti, lety vrtulníkem nebo třeba trénink na paddleboardech a další program pro celou rodinu.

V pátek se bude zejména trénovat a k večeru zahraje kapela Fleret. V sobotu se bude celý den závodit a připraven bude i hudební program. Zahrají postupně kapely Maribondo, Debbi a Slza. A program je připraven i na neděli.

Slezská Harta je přehradní nádrž vybudovaná na řece Moravici v Nízkém Jeseníku poblíž města Bruntál. Stavba byla zahájena v roce 1987 a dokončena v roce 1997. Vodní plocha, která zabírá celkovou plochu 874 ha, tvarem připomíná čínského draka a je členěna četnými zátokami. Severní břeh lemuje silnice mezi Bruntálem a Leskovcem nad Moravicí, která na jihovýchodním břehu pokračuje do Bílčice. Kilometr od hráze je vyznačeno bójemi první ochranné pásmo pro udržení kvality vody, do kterého nesmí nikdo vstupovat, ať už loděmi nebo jenom rybařit. V roce 2020 bylo na celé nádrži zavedeno ochranné pásmo druhého stupně, které omezuje některé rekreační aktivity. Na přehradě je zákaz provozu plavidel se spalovacími motory, výjimku mají správci nádrže a vodní záchranáři. Během letní sezóny jsou vypravovány pravidelné okružní plavby po přehradě.

Další informace o festivalu Dračích lodí včetně kompletního programu najdete na www.dracilodeharta.cz.

(hav, foto: dracilodeharta.cz)

Příbuzné články