Tradiční Velká žranice před Pokladem již počtvrté

Zveme všechny návštěvníky na čtvrtý ročník gastrofestivalu Velké žranice, kterou již tradičně servírujeme před porubským Pokladem a v jeho přilehlém okolí. Nově se letos na Žranici uvidíme o víkendu, tj. v sobotu 26. srpna. Akce začíná již v dopoledních hodinách a bude pokračovat až do večera.

Na největším gastrofestivalu v Porubě se budou opět prohýbat stoly. A to klasicky s regionální kuchyní a tradičním streetfoodem (navštíví nás - Brambáč, Eat Meat, Mutant Fast Food, Vaše prasátko, Fully Belly). Zavoní to však i exotickými vůněmi – těšit se můžete na speciality z Asie, Kapverdských ostrovů, Řecka nebo Itálie (Nha Cretcheu Café & Restaurant, Tsurī, Pertho Raido, Ellas, Yes Crepes).

Na své si přijdou i vegani či vegetariáni (Black Kale) a milovníci sladkých dobrot (Zmrzlinový krámek, Bopcorn, Bistro Marijen, Medoo a sušenky Funkies). Nebudou chybět ty nejlepší regionální potraviny, řemeslné pivovary (Hospoda Kurnik Šopa), naturální vína (Hokus Pokus), výběrová káva (Meraki), drinky (Modrá myš, Prosseco a ty), sirupy (Oktarina), velejemné čaje a nově i vodní dýmky (Marvin´s).

Gastrofestival ukojí nejen vaše chuťové buňky. Kromě vymazleného jídla vám naservírujeme i pěkně šťavnatou gastro stage, která bude prošpikována cooking show s Jamiem Santosem. V rámci programu hrají: Adán Sanchéz s celou kapelou, ostravské duo Marcela Kučová na saxofon & Šoltis s kytarou, mladá talentovaná zpěvačka Aneska (Anežka Hrušková), bráchové Matěj a Max Strakošovi a v neposlední řadě taky bubeníci – Rytmy Čtyřlístek. Kromě koncertů se můžete zúčastnit i soutěže v pojídání té nejpálivější pizzy od Vosíme, nebo se zaposlouchat do podcastu magazínu Patriot – GastroSkaut. Třešničkou na dortu pak bude večerní film Menu v kině Poklad.

Program celé gastro stage a přehled všech stánkařů z food zóny najdete na webu -https://dkpoklad.cz/akce/velka-zranice-no-4/.

FB událost: https://www.facebook.com/events/5533071906803048

Vstup na celou akci je zdarma kromě večerního kina, které odstartuje ve 22 hodin uvnitř Pokladu. Vstupenky na film Menu (trailer: https://www.youtube.com/watch?v=lLQxqwRJizE) lze zakoupit na recepci Pokladu či online na https://dkpoklad.cz/akce/kino-menu/.

Těšíme se v sobotu 26. 8. před Pokladem a v jeho blízkém okolí od 11 hodin.

(sd, Zdroj: TZ Poklad Ostrava-Poruba)

Příbuzné články