Další ročník FASHION STORM představí tvorbu moravskoslezských návrhářů i hostů z Brna a Zlína

Čtvrtý ročník módní akce FASHION STORM se letos bude konat 8. září v Národním zemědělském muzeu v Dolní oblasti Vítkovic. Od 15:00 do 18:00 hodin bude připravena prodejní prezentace zajímavých lokálních udržitelných značek, spojená s příběhy firem a workshopy. Na tuto část je vstup zdarma. V 18:00 hodin pak startuje módní přehlídka moravskoslezských návrhářů a hostů z Brna a Zlína.

V minulých letech se FASHION STORM konal v opavském kostele sv. Václava, BrickHouse a na Slezskoostravském hradě. „Každým rokem hledáme pro FASHION STORM nové zajímavé prostory a Národní zemědělské muzeum akci nabízí přidanou hodnotu. Módní odpoledne a večer jsou i letos zaměřeny na tzv. pomalou módu, tradici kvalitního řemesla, upcyklaci a udržitelnost. Smyslem je také propojení lidí ze světa módy, ať už jde o návrháře, stylisty, vizážisty, hair stylisty, choreografy a módní fotografy, kteří mohou v budoucnu vymyslet a vytvořit něco nového,“ říká Pavla Švancerová, organizátorka akce.

Odpolední část od 15:00 hodin nabídne prodejní expozice výrobků lokálních značek jako Baiga, TOOPdesign, Ateliér na tvrzi, Sugkrasisa, MarVa de Luxe, Záhir cosmetics nebo výstavu kabelek a šatů, které vytvořili studenti AVE ART ze starých map. Připraven je workhop Lucie Bielakové a její značky Megakytky, v 17:00 odstartuje Módní policie stylisty Luďka Šmehlíka. Zájemci se dozvědí také příběhy jednotlivých značek. Na odpolední část FASHION STORM je pro veřejnost vstup zdarma.

Módní přehlídka začíná v 18:00 hodin, moderátorkou bude v tomto roce zpěvačka a herečka Ivana Jirešová. Letos se na mole představí kousky upcycled store Pohel Úhledu, kde oděvy dostávají druhou šanci a značky Verver design, City folklore, Atelier Patte design a MarVa de Luxe z Moravskoslezského kraje. Hosty pak budou oděvní designér Pavel Jevula z Brna se svou kolekcí After dark, který je držitelem ocenění Top Styl Designer a byl nominován na cenu Czech grand design a Eliška Hejdová ze Zlína, která tvoří pod značkou SUTU a zabývá se principy trvalé udržitelnosti s ohledem na životní prostředí a etiku práce. „Od začátku letošního roku prezentuji svou tvorbu spolu s dalšími designéry v ateliéru QUITKOVA ve Zlíně. Naším cílem je sdružovat a prezentovat lokální tvůrce pro širokou veřejnost. Mou kolekci na FASHION STORM v Ostravě s názvem Slow, slow baby, ozdobí doplňky šperkařky Veroniky Zeleznikové ŽELE JEWELLERY a modulární kabelky COVER od Kateřiny Vavrouškové, prozrazuje návrhářka Eliška Hejdová.

I letos modely výtvarníků představí špičkové modelky, mezi nimiž bude například Sára Lyčková - Vicemiss a Miss Sympatie roku 2019 nebo Elen Šrámková, která předváděla například pro módní dům Prada nebo Jil Sander. Vystoupí také dívky z PS Dance Petřvald, ověnčené řadou cen. V publiku opět zasednou bloggerky a influencerky, mezi jinými Windy Krejčí nebo Táňa Bystroňová. Podívat se přijdou i módní návrháři z jiných krajů jako Aleš a Bára Šeligovy v z Brna, tvořící pod značkou alešbáry,“ sdělila Petra Špornová, organizátorka akce.

V rámci odpoledního doprovodného programu FASHION POP UP si zájemci mohou prohlédnout přilehlou stavbu FUTUREUM - zrekonstruovanou národní kulturní památku, která se letos jako jediná stavba z České republiky probojovala mezi šedesátku nejlepších staveb z celé Evropy do prestižní soutěže New European Bauhaus Prizes 2023. Její prostory se staly kreativním centrem, které je otevřeno lidem.

Vstupenky na večerní módní show FASHION STORM jsou i letos v prodeji on-line na stránkách https://www.fashion-storm.cz/.

I: www.instagram.com/modniboure/ FB: https://www.facebook.com/modnibourka

(sd, Zdroj: TZ FASHION STORM, Fota z loňského ročníku: Vladimír Pryček) 

Příbuzné články