Modrotiskové, slaměné a vánoční dílny pro veřejnost

Rádi něco vyrábíte či tvoříte? Možná také pro vás připravilo Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm zajímavé workshopy, na kterých se budete moci naučit tisknout na plátno, vyrábět slaměné nebo vánoční ozdoby.

Dílny se budou konat v druhé polovině září, na přelomu října a listopadu či na konci listopadu 2023. Níže uvádíme další informace.

19. - 20. 9. 2023 Modrotiskové dílny pro pokročilé
Program je určený pravidelným návštěvníkům Modrotiskových dílen pro veřejnost a návštěvníkům znalým této problematiky – proto nezahrnuje úvodní seznámení s technikou modrotisku. Každý účastník bude mít k dispozici celý pracovní stůl a tím pádem i větší kus plátna ke zpracování (cca 80 x 160 cm). Připraveno je několik vzorových výrobků (prostírání, zástěra, kolová sukně, šaty aj.).

31.10. – 1.11. 2023 Slaměné dílny
Nová tvořivá dílna zaměřená na práci se slámou. Vyučujícím bude lektor Ivan Brada, žák držitele titulu Nositel lidového řemesla – pana Františka Zusky. Během programu se dozvíte informace o přípravě materiálu, o způsobu práce se slámou, získáte inspiraci a především si sami 2 – 3 slaměné ozdoby svazované, z rozžehlované slámy.

28. - 29. 11. 2023 Vánoční dílny
Komentovaná procházka vánočně vyzdobeným areálem Dřevěného městečka a následné praktické tvořivé aktivity. Prostřednictvím expozic bude nejprve představen vývoj tradice zdobení vánočního stromečku a načerpanou inspiraci bude poté možní zúročít při výrobě vlastních vánočních ozdob.

Další informace a možnost rezervace najdete na www.nmvp.cz/roznov.

(hav, foto: nmvp)

Příbuzné články