Vinařským expresem z Těšína a Ostravy až do Valtic

Slezský železniční spolek zve na výlet vlakem na oblíbené Valtické vinobraní. Speciální výletní vlak vyrazí v sobotu 7. října 2023 z Českého Těšína a další cestující bude nabírat ještě i v Havířově a Ostravě. Každoroční slavnosti vína nabízejí nejen mladá vína a čerstvý burčák, ale také bohatý doprovodný program. Pokud nestihnete Vinařský expres, o týden později pojede Burčákový rychlík do Mutěnic. 

Pořadatelé na svých stránkách uvádí, že také ve vlaku bude připraven doprovodný hudební program a k dostání bude drobné občerstvení formou roznášky.

Jízdní řád:
Tam:
8:15 Č. Těšín
8:32 Havířov
8:49 Ostrava Vítkovice
11:16 Valtice město

Zpět:
18:45 Valtice město
21:13 Ostrava Vítkovice
21:27 Havířov
21:45 Český Těšín

Jízdenky lze zakoupit online na webu szs.reenio.cz. Připraveny jsou i levnější vstupenky na Valtické vinobraní. Vstup na placenou část programu není ale povinný, v celém městě bude k dispozici bezplatný doprovodný program.

Valtické vinobraní je tradiční slavností vína, burčáku, a hlavně dobré nálady, na kterou se sjíždí stovky lidí z širokého okolí. Centrem dění bude především valtické náměstí, kde bude stát hlavní pódium, druhou stage najdete v areálu valtického zámku, třetí pak ve vinařství Chateau Valtice. Podle chuti si vyberete z pestré směsice hudebních žánrů a určitě neminete známá jména české hudební scény. Setkáte se ale také s velkým množstvím krojovaných sborů, dětských národopisných souborů, mužských a ženských pěveckých sborů.

Chybět nebude po celém městě ani množství stánků s občerstvením, náměstí se totiž stává takzvanou ochutnávací lžičkou tradičních i krajových jídel širokého okolí Valtic.

(hav, foto: vinarskecentrum.cz)

Příbuzné články