Podzimní odpoledne na raduňském zámku i s tanci

Zámek Raduň, který najdete poblíž Opavy, chystá na sobotu 14. října 2023 akci nazvanou Empírové taneční odpoledne. Těšit se můžete na výukový seminář pro širokou veřejnost nebo historickou tančírnu. A připravují se i dílničky pro děti v zámeckém sklepení a minijarmark před zámkem.

Pořadatelé celý program uvozují otázkou: Pročpak si trochu nezatancovat v krásném prostředí zámecké oranžerie? A zároveň lákají na podzimní odpoledne na raduňském zámku. Program začne ve 14 hodin, kdy se otevřenou dílničky pro děti, minijarmark a do 15 hodin bude k dispozici také výukový seminář pro širokou veřejnost. Pořadatelé upozorňují, že není potřeba žádná předchozí znalost tanců, zúčastnit se mohou i jednotlivci nebo skupinky.

Od 15 do 17 hodin pak bude probíhat samotná historická tančírna. Ta je vhodná zejména pro tanečníky, kteří již mají zkušenost s těmito tanci, a zapálené účastníky předcházejícího semináře. Pořadatelé ještě doplňují: „English Country Dances: anglické lidové tance známé již od konce 16. století a obzvláště populární v období Jane Austenové a Napoleona. Každý tanec je složený z jednoduchých opakujících se figur, stačí umět poznat levou a pravou stranu a počítat do osmi. Dobový oděv vítaný, ale rozhodně ne povinný.“

Všechny informace najdete také na stránkách zámku www.zamek-radun.cz.

(hav, foto: www.zamek-radun.cz)

Příbuzné články