Nová radnice bude během státního svátku otevřena veřejnosti

Už nyní si můžete rezervovat prohlídky ostravské Nové radnice v rámci Dne otevřených dveří. U příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu bude opět pro širokou veřejnost na sobotu 28. října 2023 tradičně připraveno příjemné odpoledne pro celou rodinu na Prokešově náměstí a v prostorách Nové radnice.

Pořadatelé například slibují, že od 14 hodin budou moci návštěvníci před Novou radnicí zblízka poznat práci složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Policisté, strážníci a záchranáři se představí prostřednictvím vlastních prezentací u svých tematických stánků. Dojde i na předvedení zásahové techniky a dynamické ukázky. Návštěvníkům se kupříkladu naskytne možnost vyzkoušet laserovou střelnici, pořádně „prolézt“ jednotlivá vozidla složek IZS, dovědět se užitečné informace o první pomoci nebo sledovat práci policejních psů.

Tradičně se na Prokešově náměstí objeví stanoviště ostravských středisek volného času, s bohatým programem pro celou rodinu. Tak jako vždy bude k dispozici občerstvení a relaxační zóna. Na přistaveném pódiu se budou střídat hudební interpreti. Vystoupí přední ostravský vocalhouseový DJ Roman Chmiel vulgo DJ Horse, jazzově ambientní kytarista Martin Dytko i houslový mág a multižánrový eskamotér Samuel Hampala. Posledně jmenovaný předvede houslovou klasiku i moderní party.

Od 14 do 18 hodin si zájemci budou moci zdarma prohlédnou radniční prostory během oblíbených komentovaných prohlídek, včetně těch, kam veřejnost běžně nemá přístup. Až do 18. hodiny bude bezplatně zpřístupněna věž Nové radnice - nejvyšší radniční věž v celé České republice – včetně vyhlídky na městské panorama.

Prohlídky si lze rezervovat na stránkách města www.ostrava.cz.

(hav, foto: ostrava.cz)

Příbuzné články