Bojíte se rádi? Zajeďte na zámek Raduň

Noc duchů a strašidel se chystá na zámku Raduň poblíž Opavy. Halloween zde můžete prožít v sobotu 4. listopadu 2023 v odpoledních a hlavně večerních hodinách. Vstupenky jsou již v prodeji a rychle mizí. 

Pořadatelé píší: „Už přichází ten čas… Noci i stíny se prodlužují, v potemnělých zákoutích raduňského sídla lze cítit mrazivou přítomnost nechvalně známých duchů a strašidel. Blíží se okamžik, kdy zámek ovládají přízraky a ožívají příběhy dávné i nedávné minulosti. Ponořte se do tajemné atmosféry a připravte se na vzrušující dobrodružství plné hrůzy i zábavy.“

Akce je vhodná pro dospělé a statečné děti. Na prohlídku je nutná rezervace, vstupenky si můžete koupit online na stránkách www.zamek-radun.cz, kde se také dozvíte další podrobnosti.

Zámek Raduň, letní aristokratické sídlo i rezidence potomků slavného maršála Gebharda Leberechta Blüchera, který vítězil nad Napoleonem, vtáhne návštěvníka do životního stylu pruské aristokratické rodiny v 19. a 20. století. Zámecký areál s oranžerií, zahradami a anglickým parkem láká k aktivnímu prožití volného času i k relaxaci.

Zámek se nachází ve stejnojmenné obci asi 7 km od Opavy a 8 km od zámku v Hradci na Moravicí. Na místě zámku stála původně středověká tvrz, která od roku 1481 náležela Tvorkovským z Kravař.

V letech 1816-1822 za vlády Jana Larische-Mönnicha byl zámek opraven a přestavěn podle projektu architekta Englische. Současně byl upraven park s rybníky. Roku 1832 přišli na panství Blücherové z Wahlstattu a žili zde až do začátku roku 1949.

První prohlídkový okruh vede atraktivně zařízenými společenskými a soukromými pokoji, mapujícími proměny životního rytmu aristokratické rodiny a doprovodného personálu v prostředí venkovské přírody od počátku 19. až k polovině 20. století. Cenná je zde zámecká knihovna s 16 000 svazky.

(hav, foto: zamek-radun.cz)

Příbuzné články