Život s kočkou

Milujete kočky? Zatímco vás psík vesele vítá hned za dveřmi a těší se z každého povelu i z dlouhé procházky, kterou mu věnujete, kočky jsou samy sobě vlastními osobnostmi, a pokud se jim nechce, nepřimějete je k ničemu.

Pokud vás kočka miluje, zahrne vás vší svojí pozorností, pokud na vás zrovna nemá náladu, bude vás ostentativně ignorovat, dokud se znovu nedostanete do její milosti. Poznáváte to?

Majitelé těchto mazlíčků nejednou říkají s pořádnou dávkou humoru, že bydlí u své kočky. Je totiž naprosto jasné, kdo je šéfem v domácnosti. Právě kočka rozhoduje o tom, zda budete ráno o čtvrté spát, zda přežije vaše oblíbená rostlinka, nebo zda záclony zůstanou v jednom kuse. A pokud posloucháte, možná vám daruje mrtvou myšku či ptáčátko, které ulovila minulou noc.

Život s kočkou je výzva

Doslova a do písmene. Mnoho mimořádně uspokojujících chvil – například krásné předoucí kočka ve vašem náručí střídají chvíle čistého zoufalství, když zjistíte, že si na vaší nové pohovce musí zkoušet své drápky, nebo že se bez varování rozhodla přesunout svou toaletu do vaší skříně.

Chlupy všude

Bez ohledu na to jaký účinný nejnovější vynález v domácnosti máte, vždy se objeví pár kočičích chlupů, obvykle na tom nejnevhodnějším místě. Nosíte je stále s sebou na oblečení i na čemkoliv jiném. Navzdory všemu se nevzdávejte, i kočičí chlupy lze držet pod kontrolou. Navždy se jich však jednoduše nezbavíte!

Pozor, padá …!

Kočka je jediné zvíře, které vás tak dokonale vycvičí, že už nikdy nebudete nechávat cokoliv důležitého nebo vzácného bez dohledu. Kočky mají zálibu ve shazování věcí. Je jedno, zda jde o váš nový drahý mobil, sklenici s vodou, či čerstvě donesené květiny. Dekorace i každodenní předměty se v kočičím světě musí podřídit nemilosrdnému působení gravitace.

Pokud vás miluje, často ji zažijete velmi zblízka. A nejednou vám nabídne pohled i na partie, které by se běžně nemusely vystavovat lidským očím. Ano, kočičí miláčci milují ležení na svém oblíbeném člověku, ideálně na hlavě nebo blízko obličeje a v nejlepším případě zadními partiemi.

Opravdoví spáči

Kočky milují spánek. Umí si ho užívat celé dlouhé hodiny a vy je při tom můžete akorát tak obdivovat. Pokud však existuje chvíle, kdy nespí, je obvykle těsně nad ránem, když má jejich lidský společník nejtužší noc. Budíček o čtvrté ráno – umíte si představit něco smysluplnějšího? Vaše kočka ne!

Vaše kočka má to nejlepší

Milujete ji? Je dost možné, že měla na večeři dražší jídlo než vy sami. Kočky jsou vybíravé, a když konečně najdete to, co jim chutná, bude to stát za každou námahu i peníz. Vše ale obětujete, protože tahle kočka je přece jen vaše! A vy její! (sd, foto: Shutterstock)  

Příbuzné články