Pleť nemusí být stále mladou, ale dovolte jí být dlouho krásnou!

Povídání s kosmetickou poradkyní a mentorkou v oblasti zdravého života Drahomírou Fikáčkovou.

Vysušená pleť, pigmentové skvrny, rozesetá znaménka, drobné i rozsáhlejší defekty na pokožce… To jsou výsledky nadměrného slunění a pobytu na přímém slunci bez ochrany pleti a pokožky na celém těle.

Jak se popasovat s těmito poškozeními a co pro naši pleť udělat, aby nám alespoň trochu poděkovala?

Každé roční období s sebou přináší určitá rizika poškození naší pleti, pomineme‑li zlozvyky, způsoby stravování, stresy, kouření, nevhodnou nebo nekvalitní kosmetiku atd. Právě léto, které milujeme snad nejvíce, dává naší pleti hodně zabrat. Proto doporučuji používat kvalitní krémy s UV ochranou alespoň 30. A také samozřejmě pravidelnou návštěvu profesionálního kosmetického salonu. 

Co nabízíte u vás v Oáze Alterna v Ostravě? 

Jak už vyplývá ze samotného názvu, pracuji opravdu alternativně. Každá pleť a každá zákaznice vyžaduje individuální přístup. Pracuji převážně s kosmetikou Janssen, Inspira Medical a také nově s luxusními esenciálními oleji a přírodními produkty značky Bewit. Co se týká služeb, navrhuji podívat se na mé webové stránky www.oazaalterna.cz. Protože vyjmenovávat vše by zabralo celý Program.

Stále běžnější je používání různých kosmetických přístrojů.

Ano je to pravda, ale i tady je nutné pracovat obezřetně a po předchozí analýze pleti nebo zdravotního problému. Méně je někdy více. Ak tuálně využívám v ošetření pleti moji topku - pří stroj Domiderm, který zahrnuje laser, světelnou led terapii a magnetické pulsní pole, vhodný a účinný monochromatický led tunel, ultrazvu ková špachtle, mikrojehličky atd.

Ale vraťme se k poškození pleti po letních měsících, co s tím?

Již v září opět startuje speciální kosmetická metoda BB Glow a také velmi účinná je aplikace chemického peelingu. Právě podzimní měsíce jsou pro tento typ ošetření nejvhodnější.

Moje dlouholeté klientky, které navštěvu jí Oázu Alterna pravidelně mnoho let, mohou potvrdit, jak se jejich pleť zlepšila, uzdravila, prozářila a tak opět získala šmrnc. Pro všechny nové zákaznice je připravena vstupní konzulta ce a bezplatné poradenství, jak se svou pletí za cházet a samozřejmě čisté a příjemné prostředí s profesionálním a diskrétním přístupem.

Těším se na všechny.

Drahomíra Fikáčková, OázaAlterna

Příbuzné články