8.díl/ Bolt v kraji – Rozvážet jídlo je víc než brigáda

Se službami rozvozu jídla se v posledním roce, dvou doslova roztrhl pytel. Pandemie koronaviru k tomu jistě také přispěla. Rozvoz jídla však představuje trend, který roste dlouhodobě. Typicky třeba pracovní kolektivy ve velkých městech si nechávaly dovážet obědy na pracoviště už dlouho předtím, než všichni skončili půl roku na home office.

Jednou z těchto služeb je Bolt Food, jejíž partnerští kurýři v zelených barvách již několik týdnů brázdí také Ostravu. V Česku byla služba spuštěna teprve loni v dubnu, zpočátku jen Praze, a letos také v Ostravě a Brně. V současné době dovážejí z bezmála stovky ostravských restaurací, ale také obchodů či pekařství. Ostatně rozvozem potravin ze supermarketů služba Bolt Food v Česku začínala. Dnes přitom její partnerští kurýři obsluhují také vinárny, cukrárny nebo květinářství.

Jak doručování jídla funguje?

Aplikace Bolt Food je dostupná na Google Play i App Store a umožňuje sledovat celý proces objednávky od jejího doručení restaurací přes vyzvednutí kurýrem po zazvonění zákazníkova domovního zvonku. To se u uživatelů těší velké oblibě stejně jako okolnost, že Bolt Food typicky dováží do pouhých 25 minut. Prostřednictvím Bolt Food si lze v Ostravě objednávat od 9 do 23 hodin v okruhu 8 km od restaurace nebo obchodu.

Jídlo je navíc možné nechat si doručit bezkontaktně. Zjednodušeně řečeno si kurýr v restauraci nechá balíček vložit do termotašky, ze které si jej zákazník sám vybere. Tašky jsou kurýry pravidelně dezinfikovány, což zaručuje nejvyšší možnou míru bezpečnosti s ohledem na stále ještě probíhající pandemii.

Jak se stát kurýrem?

Zájemce o tuto práci musí být starší 18 let a mít živnostenské oprávnění. Pokud chce nastávající kurýr doručovat veškeré zboží, které je přes aplikaci Bolt Food k dispozici, tedy také například nebalené potraviny, musí si vyřídit zdravotní průkaz pracovníka v potravinářství, takzvaný potravinářský průkaz, což ale jde velice jednoduše.

Partnerský kurýr Bolt Food může jídlo a potraviny rozvážet na kole, na motorce nebo autem. Samozřejmě musí vlastnit chytrý telefon a mít k dispozici termotašku Bolt Food, kterou obdrží od platformy.

Být kurýrem platformy pro rozvoz jídla není jen tak obyčejná brigáda. Alespoň v případě Bolt Food jí samozřejmě může být, pokud člověk chce jezdit jen pár hodin denně, po večerech nebo třeba jen o víkendu. Rozvážením pro Bolt Food si ovšem také lze vydělávat na živobytí, pokud člověk jezdí takříkajíc na plný úvazek. Je totiž sám sobě šéfem a může pracovat, kdy se mu to hodí, či jak to odpovídá jeho životnímu stylu.

Zaregistrovat a začít vydělávat s Bolt Food lze ZDE.

Jaké výhody má práce partnerského kurýra Bolt Food?

1. Řidičský průkaz netřeba, doručovat jídlo lze i na kole
2. Flexibilní výdělky podle časových možností a životního stylu kurýra
3. Výdělky na účtu každý týden
4. Pečlivé zaškolení
5. Neustálá podpora týmem Bolt Food v případě dotazů či problémů

Zaškolení a co dál?

Po registraci čeká zájemce o práci partnerského řidiče Bolt Food školení, na kterém se dozví vše potřebné o aplikaci Bolt Food Courier a aktivaci svého účtu, o procesu doručování, platbách a výdělcích. Novopečený kurýr navíc dostane Bolt Food vybavení, především zelenou termotašku s logem Bolt Food.

Předchozí díly seriálu:

5.díl/ Bolt v kraji – 10 pravidel bezpečného provozu na koloběžce

6.díl/ Bolt v kraji – Jak správně koloběžky parkovat?

7.díl/ Bolt v kraji – Přivydělejte si jako partnerský řidič

(mabys)

Příbuzné články