4.díl Mlýn vodníka Slámy – Oslavy a zahradní party

Náš areál je jako stvořený pro oslavy ve stylu venkovských tradic, retro party, akce s chutí dálek a další osobitě pojaté oslavy. Základem je originalita a jedinečný styl venkovních i vnitřních prostor. Nechte se jimi inspirovat a naplňte vaše přání o nezapomenutelné oslavě.

Oslavy narozenin - Uspořádejte oslavu na venkově, příjemně vás překvapí klidem, přívětivostí, originalitou a možnostmi služeb

  • Akce je možné uspořádat v naší restauraci s kapacitou do 28 osob nebo ve společenském sále s kapacitou do 140 osob. Obě místa podtrhují atmosféru přírody a stylově zařízeného venkova.
  • Nabízíme i další služby, jež se postarají o zábavu a nezapomenutelnou akci – degustační večeře v altánu, lodičkování na rybníce, sjíždění okolní řeky na Pálavě, koňské vyjížďky, okázalé degustační zážitky, návštěva minizoo, pikniková idylka, venkovní hry, hlídání dětí a animace pro děti, dětské hřiště a mnoho dalšího.
  • Připravíme catering pro vaši nezapomenutelnou oslavu a přivezeme ho až k vám domů.

Rozlučka se svobodou - náš areál je přímo ideální volbou pro netradiční rozlučku se svobodou

  • Můžete uspořádat piknik v přírodě, opékání u splavu, projížďku na lodičkách s občerstvením na palubě, party u rybníku či si jen užít degustaci v restauraci anebo ještě lépe v našich zahradách s privátní obsluhou.

Degustační večery s přáteli a rodinou - chcete zažít něco nového? Ochutnat poctivou kuchyni a u toho se společně pobavit?

  • Zarezervujte si u nás stůl s možností degustace jídel a nápojů.
  • Rádi vám připravíme scharing a sommeliér se postará o výběr vín.

Ať už hledáte aktivní a hravé zážitky nebo prostor k dokonalému lenošení, u nás se vám otevírá celá plejáda možností, se kterou si můžete dopřát několikanásobný zážitek. Vše vždy vymýšlíme tak, aby si každý u nás našel své.

Zahradní party

Teplé letní dny s dlouhými vlahými nocemi. Osvěžení v řece a zahradní party pro vaše přátele, rodinu či obchodní partnery. Venkovní neformální sešlost v uvolněné atmosféře. K dispozici zadní venkovní terasa pro vaše soukromí, která jde prodloužit dále do zahrady a sadu formou piknikových dek, lehátek nebo klasických stolů. V případě nepřízně počasí postavíme party stan. Když se setmí tu pravou atmosféru vykouzlí výzdoba světýlky. Připravíme pro vás grilovačku, raut či catering na přání. Vlastní výčep nebo raději dispozici osobní obsluhu? Vše tak, aby jste se vy a vaši hosté bavili a vychutnali pohodovou atmosféru. Zahradní party, na kterou se ještě dlouho bude vzpomínat.

Aktivity, které areál nabízí:

Bylinková zahrádka

Užijte si cestu kolem celého světa na naší bylinkové zahrádce. Navštivte levandulovou Provence či bazalkovou a oreganovou Itálii. Na skok zavítejte do Indie s aroma kari nebo pociťte svěžest čerstvé máty peprné a domácích bylinek. Načerpejte energii z naší bylinkové zahrádky, kde můžete nejen vidět bylinky, ale také s dětmi sledovat jak dozrává ledový salát, cherry rajčátka a jahody. Ke všem bylinkám můžete i přivonět a následně je třeba ochutnat v podání našeho kuchařského týmu na talíři.

Dětské hřiště

V našem areálu se zabaví i malé děti. Mohou si užít prolézačky a houpačky na našem venkovském hřišti. Celé hřiště je dřevěné, kousek od naší restaurace, vybavené lavičkami k posezení. Děti se mohou těšit na houpačky, lana, skluzavku, prolézačky, a vy si můžete vychutnat piknik plný našich dobrot či si jen tak posedět a užít si čerstvého vzduchu.

Jsme dog-friendly

Vezměte k nám i vaše čtyřnohé přátelé a užijte si společně náš areál. Věříme, že si vzájemně užijete ten klid, přírodu a možnosti průzkumu našeho ostrova. Vydáte-li se po břehu, vyjde vám procházka na pěknou půl hodinu až hodinu. Zastavit se můžete u našeho rybníka, minizoo či u splavu, kde se váš čtyřnohý přítel může i vykoupat a užít si vodní radovánky. S pejskem vás rádi přivítáme i v naší restauraci U Mlynáře, či vás ubytujeme v našem penzionu.

Na oplátku prosím zase vždy myslete na využívání areálu i ostatními, mějte své mazlíčky vždy pod kontrolou, v restauraci a na pokojích dodržujte čistotu a klid a vše po vašich miláčcích také posbírejte. Takto budeme všichni spokojení.

Minizoo

Zavítejte na procházce areálem do naší minizoo a podrbejte domácí zvířátka. Čekají na vás poník Zoro, oslík Guci, kozy, ovečka a minikravička. Nejkrásnější je období jara, kdy každoročně vítáme nové přírůstky. Přivítejte je společně s námi a potěšte naše obyvatele svou návštěvou.

Prosím nekrmte naše zvířátka a učte tomu i děti. Pokud byste je rádi něčím potěšili, můžete nám zanechat suché pečivo, které jim naši ošetřovatelé rádi následně nabídnou.

V případě vašeho zájmu si při větší skupině můžete zamluvit krmení poníků a koz. Cena 50 Kč/osoba.

Součástí areálu je Nestádo - stádo lidí, koní a poníků, kteří se chtějí podělit s ostatními o zážitky s těmito úžasnými tvory. Na koních a ponících lidé nemusí jen jezdit, mohou je k nám chodit pást, mohou je vzít na procházku na vodítku nebo do lesa na výlet, zaběhat si s nimi, zaskákat přes překážky nebo zkusit slalom, v létě se společně koupat v řece, v zimě sáňkovat, mohou je česat, drbat, hladit mazlit se. Čas strávený v našem stádu vám přinese klid, relaxaci a dětem opravdovou zábavu v krásné přírodě obklopující celý areál. Všechna zvířata jsou vzorně vychovaná a mají rádi lidi.

Slámovo muzeum mlynářství

Máte rádi historii? Pak navštivte naše muzeum mlynářství, které naleznete hned u vstupu do areálu. Expozice je doplněna ukázkami předmětů všedního dne mlynáře a jeho pomocníků, uvidíte původní plány, fotografie, mapy a písemnosti. Nástěnné tabule a instalované předměty a modely ilustrují vývoj mlýnů v minulosti, se zaměřením na Opavsko, kde v minulosti pracovaly desítky vodních kol a později turbín, které vyráběly elektrickou energii. V naší mapě je jich vyznačeno více než sto. Návštěvníci se dozvědí o tom, jak mlynáři v minulosti žili, jaké měli povinnosti a výsady.

Větší skupiny si mohou objednat komentovanou prohlídku. Cena prohlídky je 500 Kč/hod.

Naučná stezka

Patříte-li k nekonečným dychtivcům po poznání, nebo byste rádi zaujali a rozšířili zvědavost svých dětí, máme pro vás vybudovanou naučnou stezku, kde se dozvíte o pověstech našeho areálu a krásně se projdete.

Vydat se můžete hned po třech trasách:

  • stezka kolem vody
  • cesta obilí do mlýna
  • pohádková cesta

V případě vašeho zájmu o oslavu či zahradní party nás kontaktujte na tel. 606 718 647 nebo e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. - připravíme vám akci na míru.

Těšíme se na vás! Tým Mlýn vodníka Slámy

Pokud se vás toto kouzelné místo zaujalo, mrkněte na web nebo facebook mlýna a naplánujte si s rodinou či přáteli, kdy tam vyrazíte.

Předchozí díly našeho seriálu:

1.díl Mlýn vodníka Slámy – historie areálu, Mlynářství ve Lhotě

2.díl Mlýn vodníka Slámy – co areál nabízí?

3.díl Mlýn vodníka Slámy – Restaurace, vaříme pro vás s láskou

(mabys)

Příbuzné články