Rodinná country akce či den se záchrannými složkami u Hlučínského jezera

U Hlučínského jezera bude na konci června rušno. Kromě toho, že zde začne v pátek 24. června 2022 koupací sezóna, tak se tady také chystá na neděli 26. 6. rodinná akce v country stylu a o den později pak den se záchrannými složkami.

Program nazvaný Za velikou louží aneb hurá na prázdniny se bude konat v neděli od 14 do 20 hodin. Jak už je z názvu patrné budou se vítat prázdniny a to v country stylu. Na návštěvníky čekají ukázky práskání s bičem, show s kovbojským lasem, házení tomahawkem, házení lasem, indiánské teepee, projížďky na koních, střelba z luku a samozřejmě spousta dalších.

V průběhu odpoledne vystoupí také kapela Maxíci (bývalí Maxim Turbulenc), kteří roztančí svými hity jako Mašinka, Číňanek, Jožin z Bažin či Sluníčko zejména ty nejmladší. Po celý den bude zajištěno občerstvení, na děti bude čekat kolotoč, skákací hrad, malování na obličej, pletení copánků. Pro všechny, kteří přijdou v kovbojském nebo indiánském převleku, je vstup zdarma. Zahájení bude v 15 hodin ve sportovně rekreačním areálu u Hlučínského jezera. Cena vstupenky se řídí ceníkem vstupného do areálu.

O den později, tedy 27. června 2022, se na parkovišti před sportovně-rekreačním areálem u Hlučínského jezera bude konat 6. ročník Dne s IZS, který pořádá Městská policie Hlučín. Akce se bude konat už od 8.30 až do 14.30 hodin. Na této akci se představí různé složky integrovaného záchranného systému (IZS), a to Policie ČR, Městská policie Hlučín, Městská policie Ostrava, Sírius - Záchranná kynologická služba Poodří. Svoji techniku představí Hasičský záchranný sbor MS kraje, Sbor dobrovolných hasičů Hlučín, Záchranná zdravotnická služba, Vojenský veterinární ústav, který sídlí v Hlučíně a taktéž i Záchranný útvar HZS ČR. Po celou dobu bude probíhat bohatý doprovodný program. Bude otevřena airsoftová střelnice, po jezeře budou vozit účastníky akce motorové čluny jak Policie ČR, tak i záchranného útvaru Hlučín.

O aktuálním dění u Hlučínského jezera či možnostech koupání jsme přinesli informace zde.

(hav, foto: sak-hlucin.cz)

Příbuzné články