Na Pustevnách můžete opět obdivovat zvířecí sochy z písku

Z přibližně devadesáti tun písku vytvořili tento týden čtyři sochaři na Pustevnách v Beskydech sochy ohrožených zvířat. Návštěvníci Pusteven se tak mohou těšit na orla skalního, rodinku bobrů evropských nebo vlka obecného. Sochy budou k vidění po celé léto 2022 v závislosti na přízni počasí. Výstava bude doplněná o naučnou stezku a pískoviště pro děti s hracími prvky. Vstupné je dobrovolné.

Akci nazvanou Pískoles už potřetí připravil spolek Happy Forest. Jistou zajímavostí je, že písek k vytváření soch byl přivezený až z Vitošova na Šumpersku, kde je vápencový lom.

Devět krásných soch je přístupných na ploše pod bývalým běžeckým areálem na Pustevnách denně od 8 do 18 hodin. V minulých letech sochy vydržely až do podzimu či dokonce až do prvního sněhu.

Výtěžek z dobrovolného vstupného bude stejně jako v minulosti věnován na pomoc beskydské přírodě. Jako dopravu doporučujeme využít lanovku z Trojanovic či autobus z Prostřední Bečvy, anebo pěší výšlap (jeden náš tip pro „bezmotorové“ turisty je zde). Parkoviště na Pustevnách má omezenou kapacitu, nehledě na ekologické dopady automobilové dopravy.

(hav, foto: facebook.com/nasemoravskoslezsko)

Příbuzné články